maandag 24 april 2017

Lin's Life

Dankjulliewel voor alle superlieve reacties op mijn vorige posts! Omdat ik in de examenstress zit, (oh nee.. maar dat moet eigenlijk al wel!) en al jullie succeswensen én vragen naar mijn examen langs kwamen, leek het mij wel leuk om jullie de komende tijd op de hoogte te houden over deze hele toestand. Enorm spannend, pap en mam hebben beide geen examen gedaan, dus ik ben echt de eerste in huize Snellen die examen doet. Whaa ik wordt helemaal gek gemaakt door iedereen thuis, haha! Neehoor, valt gelukkig iets mee, maar op school proberen ze de spanning er aardig in te praten. Examentrainingen, en alle 'dit komt denk ik echt op je examen!'-uitspraken maken je ook niet veel vrolijker. Goed, voordat ik het hele verhaal al verteld heb, zal ik jullie vertellen wat ik deze week allemaal voor het examen en andere laatste schooldingen gedaan heb. Ik heb nu twee weken geleden de eerste examentrainingen gehad. In totaal heb ik er drie en de laatste volgt nog na de meivakantie.

Goede vrijdag had ik vrij en die dag daarvoor hadden we onze herkansingen door moeten geven. Omdat woensdag's die toetsen al zouden zijn, wist ik al dat het het hele paasweekend leren geblazen zou worden, zucht.. Dus daar begon ik vrijdag aan, gelukkig wel vol goede moed. Ik had twee herkansingen opgegeven (dat was ook het maximale), namelijk een wiskunde toets van begin van het schooljaar, omdat ik daar een onvoldoende voor had. En omdat deze 3x meetelde, was mijn gemiddelde van wiskunde ook dramatisch. En daarnaast een idioom toets (woordjes) van Engels, om mijn afgeronde gemiddelde 'even' op te halen van een 6 naar een 7. Dus leren.. ehmm ruim 600 woorden en 3 hoofdstukken wiskunde, waar was ik aan begonnen??

Zaterdags moest ik werken en heb ik voor de verandering 's avonds nog geleerd.. En maandagmiddag ging ik weer lekker verder.. heel leuk paasweekend dus ;) Gelukkig gingen we er nog wel even uit, naar het bos. Even onze hoofden leeg! (& foto's maken, ook altijd leuk!)

                     

Dinsdags hadden alle examenklassen studieverlof, wat ik echt wel nodig had. 's Morgens was ik alleen thuis en heb dus ook de hele morgen geleerd, lekker rustig! Alleen was mijn concentratie zeeer ver te zoeken. Eigenlijk niet zo gek na een heel weekend leren. Dus ging ik 's middags maar even met mam winkelen, had ik wel verdiend vond ik :)

Woensdag waren dus de herkansingen en moest ik een morgentje naar school. Donderdag hadden we laatste schooldag, en nadat er een enorme troep op school was gemaakt (oeps!) gingen we allerlei leuke activiteiten doen bij Out in Action in Amersfoort. Superleuk! En 's avonds hadden we gala, wat ook enorm gezellig was!!

Vrijdag was ik hélemaal moe! Niet zo gek, vond ik zelf. Dus deed ik even rustig aan, en ging ik 's middags naar de basisschool om te luisteren naar mijn broertje en zusjes die zongen bij de vlag. Ik vond eigenlijk dat ik wel moest gaan leren voor mijn examens die dag, omdat die al over drie weken zijn, maar ik kreeg mezelf gewoon niet aan de gang...  Niet zo best dus, daarnaast zit het echt nog een beetje in mijn hoofd dat het nog maanden duurt, en dat moet er eigenlijk wel even uit. Ik heb vrijdag dus ook niet zoveel gedaan, haha!

En toen was het alweer weekend! Werken, werken, oppassen en tóch een beetje leren voor mijn examens!  Ik heb er gelukkig wel een goed gevoel over, en dat komt denk ik ook wel omdat mijn herkansingen best wel goed gelukt waren (7,8 voor wiskunde, en 7,3 voor Engels, jaa! ikke blij!) En daarnaast wordt er heel veel gezegd dat de examens makkelijker zijn dan de schooltoetsen, dus we gaan het zien!

Deze week vakantie, dus weer leren,leren,leren, ohja ook nog een paar daagjes werken, ehm.. gaan we nog iets anders doen? Volgens mij niet haha! 

PS: Ik hoop dat jullie dit kletsberichtje leuk vonden! Misschien dat ik het wel vaker doe, vind het wel grappig om op een rijtje te zetten wat ik allemaal gedaan heb in een week! (Misschien dat ik dan ook wel wat meer foto's maak, ziet er iets gezelliger uit! ;)) En ik houd jullie dus op de hoogte over de examens!

9 opmerkingen:

 1. Hi Gelinda,
  Je hebt best veel tijd om te studeren zo te horen, dus dat moet helemaal goed komen ! Wat moet je volgend jaar doen na 5HAVO ? Is er ook nog een 6de jaar ? Bij ons in BelgiË is het iets anderd denk ik.
  Ik heb even naar de wiskunde gekeken ... parabolen, ja dat doet in de verte nog een belletje rinkelen, erg ingewikkeld was dat !
  Veel succes met het studeren ! Komt vast helemaal goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je zulke goede cijfers had voor je herkansingen, dat geeft vast goede moed! Oei die wiskundeboeken zijn echt niets veranderd, ik krijg gelijk flashbacks haha. Ik wens je heel veel succes de komende periode en ik hoop dat het je allemaal gaat lukken, ik duim voor je! En ik duim ook dat je daarna weer lekker veel tijd hebt om ons je mooie creaties te laten zien maar dat komt vast goed :D. Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes de komende periode. En denk er om.....ook ontspanning tussendoor is erg belangrijk hoor!!
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes met alles...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt het precies toch druk. Werken, studeren en af en toe misschien toch ook een kaartje maken. Hihi ! Heel veel succes met de examens ! Groetjes, Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, die herkansingen heb je goed benut, top! Succes met leren (in de vakantie) en op naar de examens!
  grtz.Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  casino

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je mijn blog bezoekt!
En ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat, want die lees ik met veel plezier!!
Lieve groetjes Gelinda